Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Badekar – hvilke materialer kan man velge mellom?

Badekar finnes i en rekke materialer, og det kan være vanskelig å vite forskjellen på de ulike typene. I denne artikkelen vil vi gå igjennom de mest vanlige materialene og hvilke egenskaper de typisk har – slik at du kan finne ut av hvilket type badekar som passer dine behov best.

Av Bygghemma-redaktionen2023-03-30

 

Dagens badekar tåler stort sett det meste, uavhengig av hva slags materiale det er laget av. Derfor er det hovedsakelig hva du selv foretrekker som bør avgjøre hvilket du velger. 

Alle badekar du får kjøpt her hos oss på Bygghjemme er laget av holdbare og kvalitetsrike materialer, med lang levetid. Det finnes for eksempel både matte og skinnende overflater, slik at du skal kunne finne en modell som sømløst passer med resten av baderomsinteriøret ditt. Før du tar det endelige valget, kan det allikevel være greit å vite litt om de vanligste materialene som dagens badekar er laget av.

 

Se aktuelle tilbud på badekar her!

 

Badekar i støpemarmor 

Vekten til badekar i støpemarmor varierer veldig, avhengig av utførelse; typisk mellom 60-200 kg. 

 Støpemarmor er et veldig stabilt materiale, og har derfor vært et populært alternativ til badekar i mange år. I tillegg holder badekar av støpemarmor lenge på varmen, og er derfor det perfekte valget for alle som liker lange bad. 

Man kan få badekar av støpemarmor med både høyglans og matt utførelse, og uavhengig av hvilken stil du velger er karene enkle å vedlikeholde og reparere om det skulle oppstå mindre skader. 
badekar frittstående westerbergs

Lekkert, frittstående badekar fra Westerbergs i støpemarmor – som også finnes i sort fargeBadekar i akryl eller glassfiberarmert polyester 

Et badekar i akryl eller glassfiberarmert polyester veier typisk mellom 25-35 kg. 

Akryl er et populært valg når det kommer til baderomsmøbler, ettersom det er utrolig lett å vedlikeholde. Derfor finnes det også et stort utvalg av akryl-badekar, og badekar i sanitetsakryl. Smusspartikler kan ikke trenge igjennom akryl, så badekar av dette materiale trenger kun en myk klut og vann når det skal vaskes. Skulle det oppstå flekker som er vanskelig å fjerne med kun klut og vann, kan eventuelt varmt vann og flytende vaskemiddel brukes. 

Den glatte overflaten gjør at badekar av akryl er utrolig behagelige – og vil gi deg en deilig spa-følelse ved bruk. 

 

 

rimelig badekar sort farge

Modellen “Soft” er et populært badekar i akryl fra Bathlife
, som finnes i hvit, grå eller sort farge

 

Badekar i emaljert stål 

Et badekar i emaljert stål veier alt mellom 30-70 kg. 

Det er kanskje ikke de mest vanlige valget av materiale, men badekar i emaljert stål kommer med en rekke fordeler som har gjort disse badekarene mer og mer populære. Badekar i stål er stødige og solide, og det er enkelt å vedlikeholde dem. Om det skulle oppstå skader, er de i tillegg enkle å reparere.  

En annen fordel er at badekar i emaljert stål ofte er rimeligere enn andre materialer. Dermed er dette et perfekt badekar for familier på et stramt budsjett, som ønsker litt ekstra luksus i hverdagen.sort badekar emaljert stål

Emaljert badekar fra Svedbers, som finnes i en rekke ulike lengder, og i sort eller hvit farge

 

Populære artikler