Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Trening med kettlebells – 5 øvelser som styrker kroppen

Kettlebells er godt egnet til både styrketrening så vel som eksplosivitet og kondisjon – trening med kettlebells er med andre ord ekstremt effektivt. Vi har i denne artikkelen samlet 5 supre øvelser med kettlebells som styrker kroppen din!

Av Bygghemma-redaktionen2023-02-23

 

Kettlebells har lenge vært populære treningstilbehør takket være de gode fordelene de kommer med. I motsetning til vanlige manualer vil kettlebells sørge for at du virkelig styrker kjernemuskulaturen, som igjen sørger for at du kan utvikle andre muskelgrupper på en mer skånsom måte. Les videre for å få med deg 5 av våre favorittøvelser med kettlebells!

 

Tohåndssving med knebøy med kettlebell

 

Viktig: La all styrken komme fra hoftene og beina, ikke armene.

 

Start øvelsen stående med beina litt bredere enn hoftebreddes avstand. Ha kettlebellen i begge hender og la tærne peke litt utover. Knærne skal peke i samme retning som tærne gjennom hele øvelsen. Bruk hoftemuskulaturen for å svinge kettlebellen gjennom beina. Sørg for å holde ryggen strak og utfør en knebøy mens kettlebellen er bak deg. Strekk ut beina når den svinger frem. Kom tilbake til stående posisjon mens kettlebellen svinges opp til brysthøyde.

 

Liggende roing med kettlebell

 

Merk: Hvis du bare har én kettlebell, stabler du bøker eller lignende i samme høyde slik at skuldrene er vannrette i startposisjonen.

 

Sett to kettlebells i skulderbreddes avstand på gulvet. Kom ned i armhevningsposisjon og ta tak i begge kulene. Stram ryggen, hoftene og magen, og sørg for at skuldrene og hoftene er på en vannrett linje. Sørg for at overarmene er nær overkroppen, og trekk den ene kettlebellen oppover til hånden berører ribbeina. Hold hele kroppen stram og stabil. Kom sakte tilbake til startposisjonen. Veksle mellom høyre og venstre.

 

rimelige kettlebells bygghjemme 

På Bygghjemme finner du en mengde ulike kettlebells til hjemmetreningen. Kjøp kettlebells billig på nett!  

 

Åttetall med kettlebell

 

Tips: Velg mellom å ha knærne i en statisk knevinkel eller utfør en knestrekk når kulen roterer ut på siden.

 

Stå med beina godt plantet i bakken. Sørg for at ryggen er strak og at rumpen er lav, men ikke så dyp som en knebøy. Kryss kettlebellen i et åttetall gjennom beina ved å føre den bak høyre kne, på utsiden av høyre kne, foran høyre kne, mellom beina, bak venstre kne, på utsiden av venstre kne, foran venstre kne osv.

 

Vindmølle med kettlebell

 

Løft kettlebells med venstre hånd til armen blir helt strak. Sørg for å låse albuen i denne posisjonen, og la blikket hvile på kettlebellen. Vri føttene litt mot høyre, og skyv hoften ut mot siden. Plasser høyre hånd på venstre ben. Senk kroppen sakte nedover mens du holder venstre hånd helt strak oppover og fremdeles har blikket på kettlebellen. La høyre hånd berøre gulvet. La kroppen komme sakte opp igjen, og når du står oppreist fører du kettlebellen sakte ned slik at du hviler armen. Gjenta på motsatt side.

 

Tyrkisk get-up med kettlebell

 

Legg deg ned på ryggen og ha armene ut på sidene. Kettlebell i venstre hånd. Bøy venstre kne og sett venstre fot i bakken. Løft kettlebellen strakt opp i luften. Trekk kroppen inn mot høyre albue. Reis overkroppen opp ved å lene deg på høyre arm, og sett høyre bein bakover slik at du kommer opp i lavt utfall. Flytt vekten fra høyre hånd til venstre fot, og reis deg sakte opp til stående stilling. Kom sakte ned igjen. Gjenta på motsatt side.