Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Hvilket badekar skal jeg velge – og finnes det badekar med dusjkabinett?

Skal du kjøpe nytt badekar, men er usikker på hvilken modell du skal velge? Det finnes utallige badekar på markedet, så i denne artikkelen har vi samlet en rekke tips og forklaringer som forhåpentligvis gjør valget enklere!

Av Bygghemma-redaktionen2023-03-30

Lite skaper ro og velvære i hverdagen som et varmt bad. Med dagens enorme utvalg av badekar kan du enkelt få en ordentlig spa-opplevelse på badet – nesten uansett budsjett og planløsning. Det første du bør gjøre er å bestemme deg for hva slags modell du ønsker, med tanke på plassen du har å rutte med. Her er det hovedsakelig to forskjellige modeller å velge mellom, hvor hver type kommer med et stort utvalg av stiler.Mer om innebygde badekar

Innebygde badekar kommer som regel med flere dekormuligheter enn frittstående, både i form av fliser og annen platedekor. Innebygde badekar plasseres ofte i et hjørne av badet. 

Når man velger et innebygget badekar, er det et par ting det er lurt å tenke på:

- Siden man lukker for innsyn til sluk, bør det monteres en inspeksjonsluke som sikrer tilgang til sluket uten at hele rammeverket må fjernes. 

- Det kan være smart å lage noen små glipper ned mot gulvet når du monterer et innebygd badekar, slik at du raskt kan oppdage om det oppstår en lekkasje. Dette vil også sikre at luft kan sirkulere, slik at fuktskader unngås. 

- Det er anbefalt å bruke silikon når rammen til badekaret skal festes til veggen, heller enn flislim eller fugemasse. Silikon er enklere å skjære ut, om det skulle bli nødvendig å løfte ut badekaret ved eventuelle lekkasjer eller andre problemer. 

 

rimelig badekar frittstående

Lekkert, frittstående badekar fra svenske Bathlife, tilgjengelig i to ulike lengder

 

Mer om frittstående badekar

Frittstående badekar gir mer fleksibilitet, ettersom de kan plasseres hvor enn du måtte ønske. Mange frittstående badekar kommer i dag med paneler på alle sidene, slik at de fremdeles fremstår som en lukket enhet – i likhet med innebygde badekar.

På Bygghjemme har vi frittstående badekar i flere ulike utforminger. Her er noen av modellene du kan velge mellom:

Ovalt badekar – kanskje det mest populære valget, og som finnes i en rekke ulike farger og størrelser


Rektangulært badekar
– en klassiker, som kan plasseres midt i rommet så vel som mot veggen. Velg en modell med massasjedyser for ekstra luksus i hverdagen!


Asymmetrisk badekar
– et designelement i seg selv, og som ofte har plass til to personer

Runde badekar – mindre vanlig, men åh så lekkert! Plasser badekaret som et blikkfang midt i baderommet, eller i et hjørne om du vil spare plass

 

Uavhengig av utformingen til badet ditt, vil du garantert finne et badekar som passer inn hos deg på Bygghjemme!Badekar med dusjkabinett

Flere og flere velger i dag et badekar med dusjkabinett, ettersom det både er praktisk og plassbesparende. Bor man i et liten by-leilighet for eksempel, er det ofte vanskelig å få plass til et badekar. Det betyr ikke at man er nødt til å gå glipp av luksusen et badekar hjemme gir. Den smarte 2-i-1 løsningen badekar med dusjkabinett kan passe inn på selv de minste baderommene. Her finnes det også utallige varianter å velge mellom, hvor de mest avanserte modellene ofte kommer med digge tilleggsfunksjoner som hydromassasje.Hvordan velge armatur til badekaret?

Når du skal velge armatur til badekaret bør du både tenke over hva du synes er mest stilig, og hvilke funksjoner du vil at armaturet skal ha. Armaturet har først og fremst funksjonen at det fyller badekaret med vann, men siden det finnes så mange forskjellige løsninger å velge mellom finnes det mange ting å ta i betraktning. Ønsker du et badekarbatteri med grep, med vridere eller Select-funksjon? Videre bør du tenke over om du også ønsker en hånddusj, eller om det holder med selve badekarkranen. 

Om du går for et veggarmatur til badekaret, vil både karfyllingstuten og eventuelt dusjsett festes rett på veggen, uten at det er nær selve badekaret. Velger du derimot en modell som festes i karet, festes armaturet som regel enkelt i karet ved å bore et lite hull med et vanlig hullbor. Innebygde badekar kommer ofte med en egen kant som er beregnet for armatur. Har du et frittstående badekar finnes det lekre, gulvstående badekarbatterier som gir badet et moderne og stilrent preg. 

 

badekarbatteri sort bathlife

Sort badekararmatur i gulvstående modell med hånddusj, finnes også i krom utførelse 

 

Lykke til med valget av armatur til badekaret – og husk at vår kundeservice alltid kan hjelpe deg dersom du skulle ha spørsmål om hva som funker best på ditt bad!

 

Populære artikler

Andre som leste denne artikkelen leste også