Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Hvordan vaske dusj, dusjkabinett, dusjdører og dusjvegger?

En dusj brukes ikke bare til rengjøring av kroppen; den er også et designelement, og bør holdes ren og pen. Få inspirasjon til hvordan du best vasker dusjen med våre seks supre tips!

Av Bygghemma-redaktionen2023-03-30

 

En ren dusj gir en følelse av velvære og luksus. Likevel er det altfor mange av oss som gjør oss selv en bjørnetjeneste, og kun nyter selve dusjen. Vi glemmer, eller orker ikke, å vaske den, og med tid vil den luksuriøse dusjen plutselig være litt sjenerende. Heldigvis er det ikke vanskelig å holde dusjen både fin og hygienisk – alt du trenger er noen enkle triks! 

 

Se aktuelle tilbud på dusj på Bygghjemme herRengjør dusjen rett etter bruk

Ofte er det vanskelig å se den store forskjellen når det tilsynelatende ser rent ut i dusjen. Men husk at det også føles lite ut å spare én eneste krone, og at summen derimot stiger ganske kjapt hvis vi er flinke til å spare én krone her og én krone der. Derfor er det aller beste du kan gjøre for dusjen din å vedlikeholde den etter hver eneste gang du bruker den – heller enn å la det samle seg belegg og smuss som etter hvert er vanskelig å fjerne. 

Sett i gang umiddelbart, rett etter siste storrengjøring. Når dusjen først er ren, bruk en nal til å gå over dusjdørene. Bruk en myk klut eller svamp for å vaske over resterende overflater etter hver eneste dusj du foretar deg. Dette tar deg bare et par minutter, og du vil ha muligheten til å kunne nyte en ren dusj hver dag. I tillegg sparer du masse tid når neste storrengjøring kommer.

 

 

En pen dusjløsning gjør seg aller best når den er skinnende ren. Her en lekker skyvedør fra Novellini, som har masse lekre løsninger for dusj 

 

 

Gode produkter for vask av dusj

Mange vil være fristet til å bruke mikrofiberklut for vask av dusj, men vi anbefaler heller en myk klut eller svamp da mikrofiberkluter faktisk kan lage riper. Husk å ikke skrubbe for hardt; det kan også  lage riper Vanlige rengjøringsmidler er å anbefale, unngå vaskemidler som inneholder slipemidler, syre eller ammoniakk når du skal vaske dusjvegger, dusjkabinett – samt servant og blandebatteri. 

 

Forvask dusjen ordentlig

Det aller første du gjør før vaskingen starter er å spyle alt fra dusjdører, dusjvegger, gulv, sluk og lignende med lunket vann. Ikke bruk for varmt vann; det kan faktisk føre til at glasset sprekker. Bare bruk selve strålen fra dusjen for å forvaske hele dusjen. Smuss og mye fett vil da bli mykere og løsere å jobbe med når du skal sette i gang. 

 

Glem dyre vaskemidler

Det mest effektive vaskemiddelet er zalo og eddik. Zalo sørger for å få bort fettbelegget som bygger seg opp, mens eddik fjerner kalk og skjolder supereffektivt. Ha en del eddik og en del zalo i en spruteflaske, og spray i vei. Deretter gnir du med en svamp eller børste. La det virke i fem minutter før du skyller av, og tørk over med en tørr klut. Resultatet er forbløffende! Husk å skylle ordentlig etter rengjøringen, slik at du unngår misfarging på fliser eller fuger.

tips til å vaske dusjen

Sørg for å ikke la smuss, fett eller kalk feste seg på dusjveggen ved å vaske den jevnlig

 


Ikke glem dusjhodet

Kalk og smuss samler seg gjerne i dusjhodet. For en helt ren dusj, kan du med fordel bløtlegge dusjhodet i en blanding av vann, eddik og zalo mens du rengjør resten av dusjen. Etterpå kan du forsiktig fjerne eventuelt synlig smuss i dysene med en nål eller en gammel tannbørste. Dette vil også forlenge levetiden til dusjhodet ditt.Slik vasker du dusjvegger

Å vaske dusjvegger og dusjdører er enkelt ved hjelp av zalo og eddik, som vi allerede har anbefalt. I tillegg er det lurt å bruke en nal før du sier deg ferdig. Akkurat som vinduer, trenger også dusjdører litt ekstra vedlikehold for å se skinnende og polerte ut – slik at du slipper stygge skjolder etter rengjøringen din.


LES OGSÅ: Tips til hvordan du enkelt kan rengjøre dusjkabinett!

 

tips til vask av dusj

Skyedør fra Novellini, som er enkel å rengjøre og som setter et luksuriøst preg på badet

 

 

Populære artikler