Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Tips til riktig tapet på kjøkkenet

Hvis du begynner å bli lei av kjøkkenet ditt, eller har lyst til å pusse det opp for å gi rommet nytt liv, trenger du ikke å bruke så store beløp som du kanskje tror. Tapet er et genialt valg for deg som vil renovere kjøkkenet til en billig penge. Les denne artikkelen for å velge riktig tapet til kjøkkenet!

Av Bygghemma-redaktionen2023-02-23

 

 

Strekker budsjettet til veggpanel eller utbytting av selve kjøkkenet ikke til? Da finnes det et rimeligere valg, som i tillegg er enkelt å utføre selv. Det florerer nemlig av tapet på nett for deg som skal pusse opp, og du kan velge å vrake mellom både mønstre og farger i alle mulige kombinasjoner. Derimot er det mer enn bare utseendet du må tenke på, og dersom du skal lime på tapet på kjøkkenet må du velge tapet med riktige egenskaper.

 

Et kjøkken er ikke helt som alle andre rom; det er ikke like klassifisert som et våtrom slik som baderommet, men er likevel et av rommene du vasker ofte og grundig. Nettopp derfor er tapeter til kjøkken i sin egen særklasse hva gjelder kvalitet, men det finnes likevel mange fargespreke og duse fargetoner og mønster å velge mellom. 

 

mønstret murstein tapet bygghjemme

 

Tips for å velge tapet til kjøkken

1. Unngå papirtapet. Dersom du skal tapetsere kjøkkenet, er det viktig å velge en tapet som tåler en grundig vask. Dette gjelder spesielt tapet over kjøkkenbenk, da dette området er mer utsatt for sprut og søl, og må vaskes oftere. En fibertapet er et godt valg til kjøkkenet, og er enkel for alle og enhver å montere ved hjelp av lim. Enten du ønsker en rustikk tapet med murstein eller en romantisk blomstertapet i gulltoner, vil du kunne pusse opp kjøkkenet til en billig oenge. Dersom du ikke ønsker at mønstrene skal ta overhånd, har vi også ensfarget tapet til kjøkkenet i blant annet beige toner og grønne toner.  

 

2. Bruk nok lim. For å få et jevnt og perfekt resultat som holder lenge må du bruke en god del lim. Sørg for et jevnt og tykt lag, slik at du unngår å måtte fikse på det i etterkant. Pensle på lim med en god pensel, og klistre tapeten direkte på limet. Alle og enhver kan lime tapet på kjøkkenet – et perfekt førstegangsprosjekt hvis du ønsker å pusse opp på egenhånd. Tapetene med fiberbakside, som egner seg spesielt godt for kjøkken, er den enkleste tapeten å få til å bli jevn på veggen.

 

3. Velg riktig stemning. Vi anbefaler at du ikke velger en tapet som får kjøkkenet til å se for mørkt ut. Tapeten du velger til kjøkkenet skal skli harmonisk inn med resten av interiøret. Tenk på lyse farger, enten med duse mønstre eller ensfargede tapeter, avhengig av hvilke farger du ellers har valgt på kjøkkenet. Hvis du er litt vågal, passer organiske tapeter med motiver av blader, blomster, frukt eller annet fra naturen også perfekt inn.mønstret tapet gull bygghjemme

 

Bruk nok lim når du skal legge tapet

Uavhengig av hvilken tapet du velger, er det alfa omega å alltid bruke nok lim når du skal feste tapet på veggen. Det sies ofte at den største feilen man kan gjøre er å ikke velge tapet fordi man tror det blir en vanskelig jobb. Tvert imot er tapetsering noe som passer for alle som har litt lidenskap for gjør-det-selv prosjekter!

 

Populære artikler

Andre som leste denne artikkelen leste også