Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Tips til kjøkkenløsninger for små kjøkken

Mange hus og leiligheter har små kjøkken – men et lite kjøkken trenger ikke å føles trangt dersom du har riktige løsninger. Vi har flotte kjøkkenløsninger for små kjøkken, slik at du kan stråle som en kokk i verdensklasse og lage god mat uavhengig av hvor liten plass du har!

Av Bygghemma-redaktionen2023-03-30

 

Å finne praktisk kjøkkeninnredning for små kjøkken starter med å finne ut hva slags løsninger du har lyst til å utforske. Et godt tips er alltid å gjøre kjøkkenet så lyst og lunt som mulig, da det skaper en følelse av et større rom – selv om kjøkkenet har små dimensjoner. Vi har samlet inspirasjon til små kjøkken slik at du kan skape ditt drømmekjøkken, med relativt enkle løsninger!

 

Bruk høyden når du skal innrede et lite kjøkken

Selv om overskap ofte kan virke forstyrrende på små kjøkken, vil du likevel ha behov for å bruke høyden i rommet for å gjøre det oversiktlig. Det er ofte lurt å ta ut dørene på overskapene, eller å fjerne dem og heller sette opp hyller over kjøkkenbenken. Hyller kan også monteres over døren, slik at du kan oppbevare ting du ikke bruker så ofte på en ellers uutnyttet plass. 

Over kjøkkenbenken kan hyller fylles med redskaper du bruker ofte, og eventuelt noen dekorative kurver med f.eks. krydder eller andre ting som du enkelt kan ta opp og ned ved behov. Dekorative oppbevaringskurver i ulike størrelser vil ta seg bra ut på små kjøkken og bli en del av interiøret. Dette vil gjøre det mulig å utnytte høyden uten tunge overskap. Sett gjerne også enkle planter ved siden av oppbevaringskurvene for å invitere naturen inn og skape en ekstra følelse av luft.

 

 bokser bambus bygghjemme

Lekre bokser i bambus fra Foss bad – disse gjør seg veldig godt på små kjøkken!

 

Ikke fyll opp skap og skuffer for mye

Det første du må gjøre for å skape en fungerende kjøkkenløsning på et lite kjøkken, er å bli kvitt det du ikke trenger. Gå gjennom alt du har i skuffer og skap for å organisere tingene dine. Dette er en enkel måte å skape mer plass på, for ofte har man mer enn det man bruker eller trenger. Se om du kan sette bort flere ting, og prøv å gjøre kjøkkenet både minimalistisk og praktisk på samme tid. 

Gjerne bruk bestikkdelere og bestikkskuffer, smarte trådkurver eller lignende. Lokk til kasseroller og gryter kan henges på innsiden av dørene til kjøkkenskapene, for å spare mer plass. Vi har geniale løsninger for små bad som hjelper deg å utnytte plassen bedre, og noen av disse tilbehørene kan også integreres på små kjøkken. Vi har også skap til vaskerom som med fordel kan plasseres på små kjøkken. De tar liten plass, og kan bygges i høyden slik at du kan fylle opp skspene med kjøkkenmaskiner og andre apparater.

 

Tenk nytt når du skal innrede et lite kjøkken

Dersom du har spiseplassen på kjøkkenet, er det lurt å vurdere om du ikke heller skal få deg en kjøkkenøy. Kjøkkenøyer kommer ofte med skuffer under, noe som gir deg et spisebord og smart oppbevaring i samme møbel. I tillegg vil du ha en fungerende arbeidsflate til matlaging. En kjøkkenøy trenger ikke stå midt på gulvet slik man ofte ser på bilder. Tenk over og tegn opp hva som vil fungere best på ditt kjøkken. 

 

Se aktuelle tilbud på kjøkkenbenker på Bygghjemme!

 

bokser kildesortering bygghjemme 

På Bygghjemme finner du gode løsninger for kildesortering og avfallshåndtering som passer på kjøkken med lite plass!

 

Populære artikler

Andre som leste denne artikkelen leste også