Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Hva koster det å pusse opp badet? Tips for nettopp din lommebok!

Budsjett, standard eller luksus? Det er mange ting å sette seg inn i når en skal pusse opp baderommet – som omkostninger, materialer, armaturer og hvilken håndverker du skal bruke. Les denne artikkelen for å finne løsningen som er best for deg!

Av Bygghemma-redaktionen2023-03-30

 

Du kan faktisk gjøre badet ordentlig fint selv med et lite budsjett. Å bytte ut gamle eller slitte armaturer kan gjøre underverker med helhetsinntrykket, det samme kan noen nye, lekre baderomstilbehør. Husk at det ikke bare er lommeboka som avgjør hva du kan eller bør gjøre; selv relativt små endringer som å bytte gulv kan bli en dyr affære. Badet består ikke bare av kledning av vegger og gulv, men også rørsystemer. Hvis du endrer kledningen, må den monteres i henhold til gjeldende bygg- og bransjeforskrifter. Dette betyr at hvis du for eksempel har et bad med plastmatte på gulv og vegg og vil bytte til fliser, må du oppgradere underlagene slik at de er godkjent for å legge keramikk på.

Her skal vi guide deg gjennom tre generelle måter å pusse opp badet på; med et lavt budsjett, med et middels budsjett, og med et mer sjenerøst budsjett. 

 

Pusse opp badet på lavbudsjett

 

Hvordan kan jeg pusse opp badet uten å rive opp vegg og gulv? 

Badet kan bli veldig mye freshere bare ved at du oppgraderer porselenet; altså bytter ut toalett og servant. Har du badekar kan du vurdere å bytte ut dette også, samt kjøpe nytt blandebatteri. Baderomsmøbler, dusjstang, håndklestang, hånddusj og såpedispenser er andre tilbehør som ikke trenger å koste så mye, men som gir badet en ekstra piff. Per definisjon er dette en oppgradering snarere enn en oppussing – men med fordelen at du kan utføre jobben uten profesjonell hjelp. Husk på å slå av hovedkranen dersom du skal bytte porselen eller blandebatterier.

 

Se aktuelle tilbud på baderomsprodukter!

 

Hva kan en liten oppgradering av baderommet koste?

Dersom du bytter porselen og investerer i litt nye tilbehør til badet, kan du klare deg med rundt 30 000 - 40 000 kroner, avhengig av hvor mye profesjonell hjelp du eventuelt trenger.

 

Er det noe jeg bør spare penger på når jeg oppgraderer badet?

Selv om det er fristende å velge det billigste alternativet, bør du prioritere å legge litt penger på gode materialer. Generelt sett får du det du betaler for; kompromisser du på materiale risikerer du å få et produkt med kort levetid eller som fungerer dårlig. 

Det samme gjelder hvis du velger å benytte deg av håndverkere. Velg ikke den billigste, men alltid en som er autorisert og har riktige sertifikater for våtroms- og VVS-arbeid. Kjøper du produkter av dårlig kvalitet, og bruker uautoriserte fagfolk, kan du ende opp med vannskader som ikke dekkes av forsikringen. Les mer om gjeldende regler og normer hos Fagrådet for våtrom. 

 

5 tips til å renovere badet på lavbudsjett

 

1. Bytt til et mer moderne og brukervennlig toalett 

Se vårt utvalg av toaletter

 

2. Bytt ut den gamle servanten, og kjøp et nytt, lekkert servantbatteri

 

3. Kjøp nye baderomsmøbler 

Se aktuelle tilbud på baderomsmøbler

 

4. Oppgrader baderomstekstiler som håndklær og baderomsmatte 

 

5. Gå over og forny fuger, og oppgrader baderomsbelysningen 

Du finner baderomsbelysning til gode priser her

 

 

 

Pusse opp badet rimelig

  

Hva gjelder materiale og overflatelag – som fliser, klinker, våtromsbelegg eller baderomspanel – er det potensielt mye penger å spare. Rimeligere alternativer til de dyreste flisene eller steingulvene finnes det mange av.  

 

Baderomspanel – et godt alternativ til fliser

Baderomspanel er et bra valg for deg som vil slippe å legge fliser eller klinker på badet. Baderomspaneler er enkelt og greit veggpaneler som tåler høyere fuktbelastning enn tradisjonelle paneler. Det finnes mange ulike modeller å velge mellom, men det viktigste er å sørge for at du kjøper en modell som er godkjent i henhold til Våtromsnormen. Hva gjelder utførelse kan du velge mellom paneler som etterligner fliser, mosaikk, marmor eller andre klassiske – og ofte dyrere – materialer. Monteringen varierer litt, men generelt skrus baderomspanelet på pigger og klikkes deretter sammen. Du trenger monteringsskruer og fugemasse for å tette mellom platene.

 

 

Se vårt utvalg av baderomspanel

  

3 tips for en rimelig oppussing

 

1. Velg baderomspanel som er godkjent i henhold til Våtromsnormen

 

2. Bruk fagfolk dersom du skal rive opp vegger og / eller gulv

 

3. Kjøp et speil, gjerne med lys, som passer baderommet ditt. Riktig form og lys på speil kan gjøre underverker med romfølelsen!

  

 

Baderomsspeil med lys fra Foss og Bathlife

 

 

Pusse opp badet med eksklusive materialer 

 

Hvis du har lyst på et luksuriøst inntrykk bør du går for et helfliset baderom. Et lurt tips er å bestille hjem prøver før du bestemmer deg. På den måten kan du se om flisene du har lyst på har riktig farge og nyanse, samt passer inn med øvrig interiør på badet. Ofte kan du få slike prøver gratis; en god måte å forsikre deg om at du ikke gjør et bomkjøp.

 

Se vårt utvalg av baderomsgulv her

 

Hvorfor skal jeg velge fliser til badet?

Et helfliset bad gir ikke bare en luksuriøs hverdagsfølelse, men øker også verdien på boligen totalt sett. Et pent bad er en viktig faktor den dagen du eventuelt skal selge huset eller leiligheten.

 

Hvilken type fliser skal jeg velge om jeg vil ha et luksuriøst bad?

Generelt våger nordmenn mer og mer hva gjelder innredning av bad, og luksus kan bety forskjellige ting når folk pusser opp baderommene sine. Det «klassiske» luksuriøse badet inneholder gjerne marmorinspirerte fliser, mens det «moderne» luksuriøse badet ofte går i sobert grått eller hvitt i kombinasjon med natursteinsmosaikk. Det viktigste å tenke på ved valg av fliser eller klinker er imidlertid at farger og mønster passer dine personlige preferanser.

 

Se aktuelle tilbud på fliser!

 

Pris for et helfliset bad

 

Vad koster det å legge fliser på badet?

Prisen vil naturlig nok variere veldig, avhengig av hva du skal gjøre. Vil du rive ut alt gammelt, bygge opp fra grunnen, installere el eller nye rør og så videre, blir prisen en helt annen enn om du velger å bare legge nye fliser helt eller delvis på egen hånd. Hvis membraner og underlag oppfyller gjeldende våtromsregler kan du fint legge fliser selv. Skal du derimot også legge membranen anbefales det å bruke godkjente fagfolk. 

Nye fliser koster alt mellom et par hundre til flere tusen per kvadratmeter, så en god ide er å sammenligne ulike forhandlere på nettet. I tillegg bør du hente inn offerter fra flere fagmenn dersom du også trenger hjelp med selve flisleggingen. Husk å holde deg til seriøse, godkjente aktører. I våtrom er det viktig å følge gjeldende bransjeregler for vanntetting av gulv og vegger for å være sikker på at forsikringen dekker eventuelle skader i fremtiden. 

 

Se aktuelle tilbud på klinker!

  

3 tips til et luksuriøst bad

 

1. Ikke spar penger på detaljene! Velg tilbehør som servantbatteri, dusjbatteri, håndtak og knotter i kvalitetsmaterialer med lekre farger

Se vårt utvalg av blandebatteri og vannkraner

 

2. Installer gulvvarme og sett opp en håndkletørker

 

3. Velg en servant som harmonerer med valg av fliser. Dersom du går for fliser i marmor, kan du supplere med noen lekre baderomstilbehør i marmor! 

 

 

Bli inspirert av vårt utvalg av servanter i alle mulige farger og former! 

 

 

 

Populære artikler

Andre som leste denne artikkelen leste også