Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Lag perfekt pizza med pizzastein

Vil du at pizzaen skal smake som på en skikkelig god pizzarestaurant? Med en pizzastein kan du faktisk gjøre din helt vanlige ovn eller grill til en pizzaovn. I denne artikkelen guider vi deg til riktig temperatur og tid for å lykkes med å lage pizza på pizzastein!

Av Bygghemma-redaktionen2021-05-11

Å bake pizza på pizzastein i ovnen eller på grillen er det nærmeste du kan komme en å ha en helt egen pizzaovn – uten å måtte bygge om hele kjøkkenet. Hele poenget er å nå en skikkelig høy temperatur, slik at pizzaen blir tillaget kjapt. Pizzasteinen bidrar til å dra fukt ut av deigen og gir dermed pizzaen en deilig, sprø bunn. Husk også å kjøpe en pizzaspade for å kunne flytte pizzaen til og fra ovnen eller grillen uten å miste eller ødelegge den.

 

Kjøp pizzastein her 

 

Lag pizza på kullgrill med pizzastein

 

Slik går du frem for å lage pizza på kullgrill ved hjelp av pizzastein. Pizzaen skal grilles på indirekte varme, og med lokk på.

 

1. Legg kull eller briketter i en stor ring på grillen, slik at varmen blir jevnt fordelt. Bruk mye kull/briketter for å komme opp i så høy temperatur som mulig. Kull gir høyest temperatur, mens briketter holder på varmen lenger

 

2. Legg pizzasteinen midt på risten så snart grillen begynner å bli varm. Det er viktig at steienen får ligge på kullet en stund før du oppnår riktig temperatur, ellers kan den risikere å sprekke av altfor rask overoppheting.

Grillen skal helst være opp mot 300 grader varm når du legger på pizzaen, men kan gjerne være enda varmere enn det og.

 

Kjøp grilltermometer her

 

3. Legg pizzaen på steinen ved hjelp av en pizzaspade. Hvis du ikke har en pizzaspade kan du eventuelt bruke to, stødige stekespader eller et skjærebrett som tåler varme. Vi anbefaler likevel å skaffe en pizzaspade – det kommer til å spare deg for mye tid og irritasjon i lengden.

 

4. Sett på lokket og stek pizzaen i ca 10-15 minutter. Du skal helst ikke løfte så mye på lokket, men kan selvsagt åpne forsiktig for å kikke når tiden begynner å nærme seg.

 

Pizzastein grill sunwind

 

5. Bruk pizzaspade for å forsiktig løfte pizzaen og sjekke at den er ferdig. Bunnen skal føles sprø og kantene skal være litt brent.

 

6. La pizzasteinen ligge igjen på grillen for nedkjøling etter at du har grillet ferdig.

 

Voila – så har du laget en skikkelig digg og sprø pizza på egen hånd, uten pizzaovn eller masse dyrt utstyr. Vi håper du liker den!

 

Se alle våre kulgriller her

  

Kjøp pizzastein her

 

Se aktuelle tilbud på grilltilbehør her