Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Hvordan bygge bod trinn for trinn

På Bygghjemme finner du boder som du enkelt kan montere selv til en god pris. I denne artikkelen går vi gjennom de viktige forberedelsene og tipsene som lar deg bygge utebod på egen hånd.

Av Bygghemma-redaktionen2023-02-23

 

 

En utebod er et praktisk bygg hvor du kan gjemme bort rot eller skape et ekstra oppbevaringsrom for å få orden. Det flotte med en bod er at du stort sett kan bygge utebod uten å måtte søke tilstand, men husk alltid å sjekke hva som gjelder i din kommune og/eller om du trenger å sende ut nabovarsel. Å bygge utebod selv er faktisk ikke vanskelig i det hele tatt – spesielt om du har noen ferdigheter med å bygge lego fra barndommen!Bygg egen bod billig

Det lønner seg ofte å gjøre ting selv dersom man har et budsjett å forholde seg til. Derfor leverer vi økonomiske løsninger på utebod, slik at du kan bygge utebod selv til en rimelig pris. I tillegg vil du få en komplett løsning slik at alt er klart når leveransen ankommer. Enten du skal bygge en liten bod, har behov for større lagringsplass eller et større bygg med både lukket og åpen løsning, har vi de riktige utebodene for deg. Oppskriften under vil gjøre det mulig å bygge sin egen utebod med våre komplette løsninger. 

 

Se aktuelle tilbud på boder på Bygghjemme her!Hvordan bygge utebod

 

  1. Forberedelser og planlegging

En utebod er et såkalt lavterskel-prosjekt, og er mulig å utføre av alle og enhver. Det er et flott nybegynnerprosjekt, og forberedelsene er faktisk halve jobben. Først må du selvsagt finne ut hva slags bod du ønsker deg og hvor stor plass du har. Alle våre uteboder kommer med enkle og praktiske instruksjonshefter slik at du kan forberede deg. Husk å lese monteringsanvisningen nøye og gjerne flere ganger før du går til verks. Gjerne ta med en venn eller partneren din for en ekstra hyggelig monteringsøkt!

  1. Klargjør området

Du bør allerede vite hvor du ønsker at boden skal stå. Det er viktig å huske på at en bod aldri skal settes direkte på bakken. Sørg for at gulvet kommer litt opp fra bakken slik at materialene ikke er i kontakt med bakken. Det er selvfølgelig også viktig å passe på at gulvet er i vater og er vinkelrett. Nå er det viktig å fjerne ujevne underlag, og gjerne fylle på med pukk hvis nødvendig. Et fundament med lecablokker er praktisk, eller så kan du eventuelt sette opp store betongheller.

  1. Finn frem verktøy

Det flotte med å bygge utebod selv er at du ikke trenger spesialverktøy. Sørg for å ha en skrudrill med ulike bits, målebånd, vater, hammer og en håndsag. Så enkelt kan det faktisk gjøres!

 

  1. Les monteringsanvisningen igjen

Nå er du klar for å starte. Følg monteringsanvisningen nøye for å komme deg gjennom byggeprosessen trinn for trinn. Dersom du har tidligere ferdigheter innenfor legobygging eller har satt sammen ulike møbler i fortiden, er ikke det å sette sammen en utebod noe vanskeligere. Husk å jevnlig sjekke med vater for å sikre at alt er riktig og rett.

 

  1. Vipps - du har en utebod!

Når uteboden er ferdig montert, gjenstår det bare å legge til ditt personlige preg. Mal den i den fargen du selv ønsker, sett opp hyller og skap innvendig, og så er det bare å fylle den opp etter dine behov. Skulle du ha behov for hyller eller annen bodinnredning, finner du selvsagt tilbud på oppbevaringsløsninger eller tilbehør til bod på Bygghjemme!

 

billig utebod bygghjemme

Praktisk lagringsbod på ca. 6m² fra RKC