Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Hvordan montere takrenner trinn for trinn

Takrenner bidrar til å beskytte huset mot vannskader, og derfor er det viktig at de er godt vedlikeholdt og i god stand. Er det på tide å bytte takrenner på huset ditt? Da ar vi laget en guide som hjelper deg å montere takrennene på egen hånd!

Av Bygghemma-redaktionen2023-02-23

  

Norske hus og hytter er utviklet for å tåle vær og vind gjennom lange vintermåneder og et klima som generelt er preget av mye nedbør. Men det er ikke bare kledningen og isoleringen som er alfa og omega når det kommer til å beskytte oss fra vær og vind. Takrennene på husene våre er et viktig element i konstruksjonen, da de sørger for å få vann bort fra huset. Dette fører til at husene er mindre utsatt for fukt og vannskader, både i selve grunnmuren og ellers på fasaden. 

Hvis du har vært flink å rense takrennene to ganger i året, vil de vare i rundt 25-30 år før du trenger å bytte dem. Har tiden kommet for å bytte takrennene på huset ditt? Les videre, så skal vi hjelpe deg på veien!

 

Gode tips før du starter med å montere takrenner

 

• Du trenger fall på takrennen. En god tommelfingerregel er å ha 3-5 mm fall for hver meter slik at du kan lage en god fallvinkel.

 

• Dersom taket ditt er lengre enn 10 meter, har du behov for mer enn ett nedløpsrør. Man må regne et nedløpsrør for hver 10. meter.

 

• Les leverandørens monteringsveiledning før du starter. Legg også frem alle delene for å skape en forståelse for hvordan du skal sette de sammen og hva sluttresultatet blir.

 

Dette trenger du

Tommestokk

Vater

Gummiklubbe eller hammer

Tang

Baufil

Batteridrill eller skrutrekker

Fugemasse (for metall)

Snor

Blyant

Festemateriell til rennekroker og nedløpsklammer

 

takrenner BMI icopal Bygghjemme 

Bygghjemme fører et stort sortiment med takrenner og tilbehør fra BMI Icopal som du kan kjøpe billig på nett!

 

Slik gjør du for å montere takrenner

 

1. Start med rennekrokene. Monter dem direkte på forkantbordet med 60 cm mellomrom. Bruk snor for å montere disse med fall mot der du skal ha nedløpet. Første og siste krok festes 10 cm inn fra takrennens ender.

 

2. Deretter kan du gjøre klar for nedløpskum på takrennen. Se i bruksanvisningen din hvordan dette gjøres. Vi anbefaler at takrennen ligger på bakken når dette skal utføres.

 

3. Også endebunner er enklest å montere når takrennen fremdeles ligger på bakken. Legg en strek med fugemasse på enden av takrennen, så skyves endebunnen på. Avstand fra endebunn til vindski bør være ca 10-15 mm.

 

4. Nå er du klar for å legge takrennen på. Monter dem i rennekrokene i henhold til bruksanvisningen.

 

5. Er det behov for å skjøte takrennen, gjøres dette enklest med hjelp av et skjøtestykke.

 

6. Fest så takrennens bakre kant i rennenekrokene.

 

7. Da er det klart for å legge på bordtakbeslaget; dette festes på takets nederste lekte og stikker ned i takrennen. Overliggere hektes inn i kroker og festes i lekte.

 

8. Monter så et bend på nedløpskummen og hold et bend med rørklammer mot veggen (slik at bendene peker mot hverandre). Mål så avstanden mellom bendene.

 

9. Deretter kapper du av et mellomstykke fra et nedløpsrør 12 cm mer enn den reelle avstanden. Stikk det inn i nedre bend, og tre den så på det øvre bendet.

 

10. Deretter monterer du nedløpsrøret i sin helhet med rørklammer som festes i veggen. Disse skal ikke stå mer enn to meter fra hverandre. Bruk skruer eller skrue og plugg, avhengig type vegg du har.

 

11. Hvis nedløpsrøret skal gå ned i et drensrør/avløp, bør du ha en muffe og rensetrakt. Hvis det kun skal gå rett på bakken, monterer du et utkast for å lede vannet bort fra veggen/grunnmuren.

 

12. Sjekk at fallvinkelen er god. Juster ved behov – og vipps, så er du ferdig med å montere takrenner. Lykke til!