Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

 • Bestillinger
 • Produktspørsmål
 • Leveringsspørsmål
 • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Støpe lys: En trinn for trinn guide for nybegynnere

Lysstøping handler om å skape noe personlig og unikt som reflekterer din egen stil og personlighet

Lysstøping handler om å skape noe personlig og unikt som reflekterer din egen stil og personlighet

Av Bygghemma-redaktionen2024-02-28

Å skape en avslappende atmosfære med rikt lys kan være en fin måte å skape hygge hjemme. Men har du noen gang lurt på hvordan du kan støpe dine egne lys og tilpasse dem etter dine egne ønsker?

I vår enkle steg-for-steg guide vil vi vise deg hvordan du kan støpe lysene dine hjemme, enten du er nybegynner eller allerede har litt erfaring. Du vil lære alt du trenger å vite for å skape vakre, håndlagde lys som vil glede både deg selv og andre. Er du klar til å bli en ekte lysstøper?

Du kan kjøp produkter til lysstøping her.

 

Lysstøping | Bygghjemme.no


Kort og godt:

 • Oppdag gleden ved å støpe dine egne lys hjemme
 • Utforsk ulike teknikker og materialer for lysstøping
 • Få nyttige tips og triks for å oppnå perfekte resultater
 • Eksperimenter med farger, former og dufter for å skape unike lys
 • Del dine egne kreasjoner og gled deg over å gi bort personlige gaver

Hva trenger du for å begynne med lysstøping?

Før du kan starte med lysstøping, må du skaffe deg riktig utstyr. Her er en liste over det nødvendige utstyret for å komme i gang med å støpe dine egne lys hjemme:

 • Voks til lysstøping - Du trenger voks av god kvalitet som smelter jevnt og gir flotte resultater. Velg voks som er egnet for lysstøping, og som kommer i forskjellige farger og dufter. Kjøp lysvoks her.
 • Lysstøping former - Formene er essensielle for å skape forskjellige former og størrelser på lysene dine. Velg silikonformer av høy kvalitet som er enkle å bruke og rengjøre. Kjøp lysstøpeform her.
 • Lysstøping utstyr - Du trenger en støpekanne eller et smelterør, et termometer, veker og vekesikrer for å sikre at lysene dine blir støpt riktig og trygt. Du kan også bruke et vokssmeltekar.
 • Stearin til lysstøping - Stearin kan brukes sammen med voks for å justere konsistensen og smeltepunktet til lysene dine. Det kan også gi lysene en vakker glød og en mer holdbar kvalitet. Kjøp stearin her.
 • Det finnes også startsett for lysstøping.

Med dette utstyret på plass, er du klar til å begynne med lysstøping og lage dine egne unike lys hjemme. Fortsett å lese for å lære mer om prosessen med å støpe lysene dine. 

 

Støpe lys | Bygghjemme.no

 

Lysstøping: Hvordan støpe egne lys hjemme

Nå som du har alt utstyret klart, kan vi gå gjennom prosessen med å støpe lysene. Følg disse trinnene for å lage dine egne vakre lys hjemme:

 1. Forbered arbeidsområdet ditt ved å legge ut avisen eller et beskyttende underlag.
 2. Ta frem silikonformene, eller former av slagfast plast, til lysstøping som du ønsker å bruke. Sikre at de er rene og tørre.
 3. Sett veken i midten av formen og bruk en pinsett eller binders for å holde den på plass. Pass på at veken er lang nok til at den kan nå bunnen av formen når voksen blir hellet i.
 4. Varm opp voksen eller stearinen i et vokssmeltekar eller en varmebestandig beholder. Følg produsentens anbefalinger for smelte- og temperaturinngivelser.
 5. Hell forsiktig den smeltede voksen eller stearinen i formene, og sørg for at veken forblir sentrert.
 6. La lysene stå i formene til voksen eller stearinen har stivnet helt. Dette kan ta flere timer, avhengig av størrelsen og type voks som brukes.
 7. Når lysene er helt stivnet, kan du forsiktig fjerne dem fra formene ved å bøye og trykke på formen.
 8. Klipp veken til ønsket lengde, og lysstøpingen er ferdig! Du har nå dine egne håndlagde lys som du kan bruke eller gi som gaver.

Med denne enkle steg-for-steg-guiden kan du utforske den kreative verdenen av lysstøping og skape vakre, unike lys hjemme. Bli inspirert, eksperimenter med forskjellige former og farger, og nyt den beroligende og tilfredsstillende prosessen med å støpe egne lys.

 

 

Konklusjon

Oppsummering av lysstøping prosessen

Lysstøping er en kreativ og givende hobby som lar deg lage dine egne vakre lys hjemme. Gjennom steg-for-steg-prosessen har vi gått gjennom nødvendig utstyr, fra voks og stearin til former og veker, samt den faktiske prosessen med å støpe lysene. Ved å følge disse trinnene kan du enkelt lage flotte, håndlagde lys som vil bringe glede og trivsel til hjemmet ditt.

Det første trinnet i prosessen er å skaffe nødvendig utstyr, inkludert voks eller stearin, former og veker. Det finnes et bredt utvalg av produkter tilgjengelig på bygghjemme.no, så det er viktig å velge kvalitetsmaterialer som passer dine behov og ønsker. Husk å sjekke størrelsen på formene og velge passende lengde på veken for å få best mulig resultat.

 

Tips for innkjøp produkter til lysstøping

Når du skal kjøpe produkter til lysstøping, er det noen ting du bør ha i bakhodet. Først og fremst, sørg for å velge miljøvennlige materialer som er trygge å bruke i hjemmet. Se etter voks eller stearin laget av naturlige ingredienser uten giftige tilsetningsstoffer. I tillegg er det lurt å kjøpe former og veker av god kvalitet for å få best mulig resultat. Utforsk ulike merker og les anmeldelser for å få en god forståelse av hvilke produkter som er anbefalt av andre lysstøping-entusiaster.

For å få mest mulig ut av lysstøping opplevelsen, anbefaler vi å eksperimentere med forskjellige farger, former og dufter. Lag dine egne unike kombinasjoner og la kreativiteten blomstre. Ikke vær redd for å prøve nye teknikker og utforske ulike stilarter. Husk at lysstøping handler om å skape noe personlig og unikt som reflekterer din egen stil og personlighet.