Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Populære varemerker

Hus og fritidshus

Hus og fritidshus - hva bør du huske på?

Når du er på utkikk etter hus og fritidshus er det lurt å planlegge innkjøpet nøye. Det dreier seg nemlig om produkter som ofte skal bli permanente innslag på tomten og vare i lang tid, kanskje til og med over flere generasjoner. Først og fremst bør du bestemme deg for hva formålet med konstruksjonen skal være. Dersom det dreier seg om en helårsbolig, bør du se for deg hvor mange mennesker som skal bo i den, slik at du kan regne ut riktig boareal. Hvilke fasiliteter du har behov for vil gi utslag på sluttprisen. Skal du bygge hytte, kan du beregne mindre plass og fokusere mer på funksjonalitet og arealutnyttelse. Dreier det seg derimot om såkalte anneks som bod, garasje eller gjestebolig, står du friere til å personalisere disse etter eget ønske. Søk etter og kjøp fritidshus på nett for det største utvalget og lave priser.

Slik monterer du hus og fritidshus

Selv om man kan kjøpe billige fritidshus på nett, er det ikke alt man nødvendigvis kan gjøre selv. Det er ofte lurt å hyre en fagmann, slik at man unngår og gjøre feil og sitter igjen med en garanti, dersom det skulle vise seg at arbeidet ikke er godt nok utført. Å bygge et hus er ikke akkurat som å bygge Lego, men i Norge har det lenge vært kultur for å bygge egen hytte eller bolig, så det er sikkert mye man kan få unnagjort med litt hjelp fra en god kompis. Å bygge hus eller hytte er noe man som regel ikke gjør så mange ganger. Dersom du bare trenger noen hytteprodukter er sjansen stor for at du kan montere disse på egen hånd, helt uten hjelp fra håndverkere.

Still deg selv disse spørsmålene før du kjøper hus og fritidshus

Hva skal jeg bruke huset til?

Før du vurderer å kjøpe hus og fritidshus er det viktigste å finne ut hva produktet skal brukes til. Skal dette bli fars nye favoritt-bod, eller skal det rett og slett være en lekestue for småjentene. Det er lett å finne fritidshus på nett, og det skorter ikke på utvalg, både hva gjelder størrelse og materialvalg. En god idé er å tegne eller skrive ned det du forestiller deg, kanskje finne litt inspirasjon på nettet. På den måten gjør du søkeprosessen raskere, siden du kan utføre mer målrettede søk og ikke la deg friste av produkter som ikke har alle de funksjonene du ser etter.

Er størrelse viktig?

Moderne hus og fritidshus kommer i alle størrelser. Noen kommer til og med ferdigmontert og kan settes rett på tomten. Størrelsen avhenger ofte av formålet, men også hvor mange mennesker (eller dyr) som skal bruke det. Store konstruksjoner koster ofte mer enn de mindre. Allikevel blir mange moderne fritidshus designet for å utnytte plassen maksimalt. Slike konstruksjoner er ofte fullspekkede med ekstrafunksjoner, som kompenserer for reduksjonen av arealet. Dersom du skal bygge bolig, bør du dessuten beregne ekstra god plass, særlig hvis du har planer om familieforøkelse. Med gjesteboliger stiller det seg litt annerledes, og det er vanlig å plassere flere sengeplasser på samme rom.

Hvilke materialer er best?

Materialvalg har mye å si, både i forhold til pris og funksjon. Ulike materialer har dessuten ulike vedlikeholdskrav. Syntetiske materialer og rustfrie, metalliske materialer koster ofte mer enn produkter i tre, og krever ikke at man lakkerer, maler eller beiser med jevne mellomrom. Det er vanlig at hytteprodukter lages i tre på grunn av det tradisjonelle uttrykket dette gir, men det er kjedelig å måtte bruke tid på vedlikehold når man heller skulle ha kost seg ute på jakt eller på skitur i skog og mark. Selv om syntetiske materialer krever mindre vedlikehold, kommer de dessverre med én ulempe - de bulkes lettere og er dyrere å reparere enn konstruksjoner i tre.

Hvorfor trenger jeg en bod?

Vi kunne godt ha spurt om du trenger en bod eller ei, men når det kommer til boden er vi ganske så sikre på at dette er noe alle burde ha. I forbindelse med kjøp av hus og fritidshus er boden en absolutt favoritt, og grunnene til dette er mange. Norge er et land med boder i hagene fra Nordkapp til Lindesnes, og de aller fleste mannfolk drømmer om sin helt egne bod. Boden er et sted hvor man kan reparere ting, utøve favoritthobbyen eller bare slappe av med en god bok. Og det er ikke bare snekkerne der ute som har fått øynene opp for boden. Enten du velger å bygge den selv eller kjøper et ferdig byggesett, kan en bod brukes til akkurat hva du vil - også som atelier, dersom du er av den kunstneriske sorten.