Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Inspirasjon til hyttekjøkken

Et lite hyttekjøkken, som er like praktisk som effektivt, er en god løsning for deg som skal innrede et nytt kjøkken på hytta. I denne artikkelen har vi samlet inspirasjon til hyttekjøkken – slik at du kan få ditt drømmekjøkken på hytta, selv om du har liten plass!

Av Bygghemma-redaktionen2023-02-23

 

 

Kjøkkenet er kanskje det stedet vi ønsker å tilbringe minst mulig tid når vi først er på hytta. Ønsket om å lade opp batteriene, kose seg foran peisen og nyte naturen er ofte det man forbinder med en flott hyttetur. Derfor er det viktig å finne en balanse mellom fritid og kjøkkentjeneste – for mat må man jo ha! I denne artikkelen gir vi deg inspirasjon til hvordan du kan innrede et lite hyttekjøkken, så vel som et hyttekjøkken med litt mer plass. 

 

Effektiv rengjøring er viktig for hyttekjøkkenet

For å få mest mulig ut av hytteturen, er det viktig at kjøkkenet er enkelt å rengjøre. Med kvalitetsrike kjøkkenplater vil du enkelt kunne rengjøre veggen over benkeplaten. I tillegg kan kjøkkenet få et personlig og stilrent preg, takket være de mange farge- og mønstervalgene. Kjøkkenplater er utrolig enkle å montere, og er vedlikeholdsfrie. 

Videre er det lurt å velge en praktisk benkeplate til hyttekjøkkenet. Praktiske benkeplater trenger minimalt vedlikehold, og er enkle å tørke over etter man er ferdig å lage mat. Et godt eksempel er en benkeplate i laminat; disse er både er slitesterke enkle å rengjøre. Benkeplater i heltre er også et godt valg til kjøkken på hytte, da de stråler av kvalitet og luksus.

 

kjøkkenplater hyttekjøkken bygghjemme

Kjøkkenplater med lekkert, mørkt marmormønster fra Fibo

 

Tips til å innrede et moderne hyttekjøkken

En av de særegne trekkene til moderne hytter kontra mer tradisjonelle hytter, er at de har tilgang på strøm. Det betyr at man kan ta med mye mat og oppbevare det i kjøleskap i stedet for å måtte grave det ned i snøen utenfor om vinteren. Avhengig av hvor mange som bruker hytta, kan dere selv vurdere hvor stort kjøleskap som faktisk er nødvendig. På Bygghjemme finner du rimelige kjøleskap til hytta i ulike størrelser

En annen trend for moderne hytter er å plassere en kjøkkenøy i en mer åpen planløsning. Det gir deg arbeidsflate, oppbevaring og spisebord i et og samme møbel – samtidig som du kan kose seg sammen med venner eller familie mens maten lages. 

Husk også de små detaljene som gjenspeiler stilen du ønsker å skape. Å freshe opp et hyttekjøkken på budsjett kan enkelt gjøres ved å bytte knotter til skap og dører eller kjøpe nye lamper

 

belysning hytte bygghjemme

Lekker lampe til stuen eller kjøkkenet på hytta, fra Rydéns 

 

Skap et praktisk hyttekjøkken

Tenk gjennom hva du forventer av et kjøkken på hytta. Vil du kunne lage rask og sunn mat, samtidig som kjøkkenet kan rengjøres effektivt? Kjøkkeninnredningene på Bygghjemme er både praktiske og stilrene, noe som gjør det enkelt å lage et moderne og lite hyttekjøkken. Et hyttekjøkken vil typisk være litt enklere enn kjøkkenet vi har hjemme. Ofte vil derfor et kjøleskap, en arbeidsflate, noen gode skuffer og en praktisk vask være nok for kjøkkeninnredning til hytte. Vi anbefaler å montere en dobbel oppvaskkum som også har plass til å la koppene tørkes på siden. Da vil oppvasken også gå i en fei, slik at dere har mer tid til å nyte tiden på hytta.

 

Se aktuelle tilbud på oppvaskkum på Bygghjemme her – og fin den perfekte kjøkkenvasken til hytta!Andre som leste denne artikkelen leste også