Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Lag vakker blomsterkasse på egen hånd

Å lage blomsterkasse til terrasse eller uteplass er et relativt enkelt prosjekt som de fleste kan få til på egen hånd. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan gå frem, og hva du trenger for å lage en blomsterkasse!

Av Bygghemma-redaktionen2023-02-23

 

Uteplassen er gjerne et sted mange ønsker å gjøre litt mer personlig. Det er hyggelig å kunne tilbringe tid utendørs i flotte omgivelser når sola skinner, og spesielt når man ikke trenger å gå lenger enn over dørstokken. Hva kan vel da være mer ideelt enn å vise frem selvbygde blomsterkasser hvor du kan plante dine favorittblomster? Å lage blomsterkasse selv er neimen ikke vanskelig for dem med litt gjør-det-selv energi!Bruk restematerialer for å lage billige blomsterkasser selv

Blomsterkasser er noe som gir det lille ekstra til uteplassen, og egner seg like godt til både terrasse og hage. Blomsterkasser i tre gir et romantisk og koselig preg til uteplassen, og kassene kan stå ute hele året om om du behandler dem riktig. Å lage blomsterkasser selv er også en ideell måte å få brukt alle restematerialene du har igjen fra andre prosjekter. Det kan for eksempel være en gylden anledning til å få brukt et gammelt terrassebord du egentlig hadde tenkt å kvitte deg med. Store blomsterkasser ute kan males i de fargene du selv ønsker for å skape litt farge i hverdagen – eller forbli trefarget dersom det passer deg best.

 

blomsterkasse espalier bygghjemme 

Dersom du vil ha klatrevekster i blomsterkassen, kan du bygge et enkelt espalier på baksiden av kassen 

 

Slik lager du egen blomsterkasse

Ved å lage blomsterkasse selv, kan du bestemme målene på blomsterkassen. Først må du da kappe plankene (gjerne med en kapp- og gjærsag) i det formatet du ønsker.

 

Etterpå legger du frem planker som passer til to lange sider og to korte sider, eller eventuelt sørger for å ha identiske planker dersom du ønsker at blomsterkassen skal være formet som et kvadrat. Du kan selv bestemme hvor mange planker du ønsker å bygge i høyden. Bare sørg for at det er nok jord til det du ønsker å plante, slik at rotsystemene får utviklet seg. 

 

Du vil også trenge en base hvor plankene skal festes på. Lekter med fire like sider vil ofte være enklest å bruke. Kapp dem i ønsket størrelse, og husk at du trenger litt ekstra margin for hjørnene. Bygg en solid base med disse lektene, og etterpå skrur du resterende planker rundt med en drill. Sørg for at det er to centimeter mellom plankene du bygger oppover langs basen. 

 

Stift en duk i bunnen hvor du skal legge jord. Til slutt kapper du de siste plankene i 45 graders vinkel til en toppramme, for å få et fint resultat. 

 

Dersom du skal ha blomsterkasse til terrasse, er det ofte lurt å montere enten hjul eller bein under. Da får du løftet den opp fra treverket, og du har muligheten til å flytte på den dersom du skal vedlikeholde selve terrassen. Blomsterkasser på terrassen ser veldig stilig ut, men husk å bruke hjul som tåler vekten av jorden og selve kassen.

 

Velge blomster til blomsterkasser

Du kan velge hvilke blomster du ønsker til blomsterkassen din selv, men en blomsterkasse er ikke bare begrenset til blomster. Det er like stilrent å bruke en blomsterkasse til nyttevekster som urter og bær, eller eventuelt å plante små busker eller klippe til et bonsaitre. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Typiske blomster til blomsterkasser som har lang levetid er hortensia, lavendel, roser, hibiscus og andre stauder. Stauder kan stå utendørs hele året og vil gi deg nye skudd når vinteren er omme. Gjerne sørg for at blomsterkassen da står i le for det verste nedbøret gjennom vinterhalvåret.

 

Da gjenstår det bare å si lykke til – og dersom du heller vil kjøpe en ferdig blomsterkasse finner du selvsagt mange gode tilbud på blomsterkasser på Bygghjemme!