Hopp til hovedinnholdHopp til søkefeltet

Kundeservice

Alle hverdager 08 - 16

Vi hjelper deg med

  • Bestillinger
  • Produktspørsmål
  • Leveringsspørsmål
  • Reklamasjoner
21 60 18 18
Mine Sider

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.bygghjemme.no
som drives av
Bygghjemme
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
Status:
Sertifisert
Finansiell stabilitet:
Ok
Kundeklager:
Ingen klager

» Se hele rapporten

Male soverom - slik velger du riktig farge til soverommet

Fargepreferanser, og hva som passer i hjemmet ditt, er veldig individuelt. I dette innlegget vil vi likevel prøve å gi noen generelle tips til deg som planlegger å male soverommet

Av Bygghemma-redaktionen2023-03-30

 

Det er et par ting du bør tenke på før du starter arbeidet med å male soverommet. Først og fremst bør du tenke nøye over hvilken farge du ønsker. De fleste foretrekker en avslappende atmosfære på soverommet, samtidig som fargen bør passe personlige preferanser. 

Farge på soverom har tradisjonelt gått i lyse nyanser her i Norge; ofte hvitt, eller lyse toner av varme farger. Mørke farger er blitt populært blant interiørinteresserte de siste årene, og flere ønsker å ta med seg denne tøffe trenden inn på soverommet også. Takket være talentfulle designere som Halvor Bakke, har vi virkelig fått øynene opp for mørke farger, også i Norge.

 

Inspirasjon til mørke farger på soverommet

Ønsker du å gå for mørke farger på soverommet? Et stilig alternativ er å velge ulike farger eller mønstre på de forskjellige veggene i rommet. Slik får du litt ekstra wow-faktor, og går ikke like fort lei av de nye fargene. Du kan for eksempel male veggen bak sengen i sort farge, og tapetsere resten av rommet med en stilig tapet som komplimenterer den sorte veggen. En populær tapet for en slik stil er for eksempel Chalk Shades Graphite fra Boråstapeter. .

De fleste ønsker en avslappende atmosfære på soverommet. Da kan det være lurt å velge mørke toner av blått eller grønt; farger som er kjent for å virke beroligende. Du kan dermed harmonere en følelse av besindighet med et moderne preg, uten å inngå kompromiss med noen av delene. 

 

soverom mørke tapeter 

Lekker tapet i beroligende, grønn farge fra Boråstapeter, med luksuriøst men diskre mønster av blad. 

 

Se vårt store utvalg og gjør et kupp på tapeter!

 

Tips til å male barnerom

Når du skal male soverommet til barna, kan det være lurt å gå for duse farger som virker avslappende. Pastellfarger gjør seg alltid ypperlig på barnerom. En enkel måte å gjøre barnerommet mer spennende for de små er å bruke selvlysende maling på deler av rommet. Selvlysende maling er en transparent, matt maling som passer utmerket til dekorasjoner, himlinger, hemmelige tegn eller andre morsomme utforminger på alle typer underlag. Malingen kan påføres alle typer umalte-/malte underlag innendørs; som tre, gips, papp og lignende. Lumineuse, som malingen heter, må lades med dagslys i 8 timer – så er den klar til å lyse i ca. 4 timer. Denne vil definitivt falle i smak hos alle små!

 

 selvlysende maling barnerom

Selvlysende maling er gøy for både barn og voksne! Kan påføres alle typer underlag innendørs; tre, gips, papp og lignende, og lades i dagslys. 

 

Fiks riper og steinsprut enkelt og billig

Vi har nok alle opplevd å få merker på dør- og vinduskarmer. Riper eller steinsprut oppstår fort – men er desto vanskeligere å fjerne. Det hjelper lite å bruke tid på å male soverommet i en fin farge, om riper eller merker på vinduskarmene stjeler oppmerksomheten. Heldigvis har vi på Bygghjemme en løsning på riper eller steinsprutskader på dør- eller vinduskarmer! Med Maston Touch-Up stiften kan du enkelt dekke over skjønnhetsfeil, slik at du slipper å bytte ut lister og karmer. Maston sin Touch-Up stif gir deg to løsninger i en pakke, og passer norske standardfarger på dør og vindu. Ved hjelp av stiften kan du enkelt male over småskader, og med børsten kan du male over enda større riper. Malingen tørker raskt, og funker oppå det gamle malingslaget.  

 

Populære artikler

Andre som leste denne artikkelen leste også